Camelia Curuțiu-Zoicaș

Asist. univ. dr.

Curuțiu-Zoicaș
Camelia

Asist. univ. dr.
Camelia Curuțiu-Zoicaș, este asistent universitar doctor la Facultatea de Teatru și Televiziune, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Este absolventă a Facultății de Litere, specializare Actorie (2004), a masteratului ȋn specializarea Filosofia Culturii și Artele spectacolului (2005) si a diplomei de doctor ȋn Teatru și Artele Spectacolului cu teza Rolul Imaginației ȋn arta actorului. Strategii de elaborare a rolului (2015)Universitatea Babeș-Bolyai.

Parcursul său academic a urmărind trei direcții principale, îmbinând atât activitate didactică, cea de cercetare cât și cea artistică. În acest sens, a participat la diferite ateliere, workshop-uri, conferințe, proiecte și masterclass-uri susținute de artiști și cercetători consacrați din domeniul teatrului precum Andrei Șerban, David Zinder, Robert Cohen, Florin Șerban, Rainer Dobering, Peter Uray, Florin Fieroiu, Cristian Theodor, Mihai Mihalcea, Vlad Massaci, David Kipper, Vava Stefanescu, Georges Baal, Stephan Perdekamp, ș.a. A publicat nenumăratele articole și studii de specialitate, în diferite reviste recunoscute, cum ar fi Imagination and Empathy: Coalescence, Transfer and Embodiment în Studia Universitatis Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca (2017), The Actor and the Absence – Imagination or Memory în DramArt No.7, Timișoara (2018), What’s Hecuba to him or he to Hecuba?. în Studia Universitatis Babeș- Bolyai, Cluj-Napoca (2019), Artistic Creativity and Creative Imagination – Original Components in the Contemporary Performing Arts. Interferences and New Approaches în Colocvii Teatrale, Iași (2019).

Ca actor, a interpretat roluri de teatru atât ca colaborator în instituțiile de stat din țară (Teatrul de Nord Satu Mare, Teatrul Național "Lucian Blaga" Cluj Napoca) cât și în cele din spațiul independent (Teatrul Imposibil, Asociația Jad, Asociația Colectiv A), roluri în diferite filme de scurtmetraj sau în teatru radiofonic. A jucat și a făcut asistență de regie, scenografie la spectacole create în cadrul facultății de profil. A participat la numeroase festivaluri din țară, naționale și internaționale și din strainătate (Gala HOP-Gala Tânărului Actor, Festivalul Internațional de Teatru Atelier, Festivalul Internațional de Teatru Studențesc „Test!08“ Croația, Festivalul de Teatru al absolventului GALACTORIA, Festivalul Internațional de Film Transilvania(TIFF), Festivalul Internațional Întâlnirile Internaționale de la Cluj, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Festivalul International de Teatru Clasic Arad, Premiu colectiv, Premiul pentru Cel Mai Bun Spectacol-recital, pentru spectacolul TEMĂ ŞI VARIAŢIUNI după I.L. Caragiale, regia Miklos Bacs, Irina Wintze, Cristina Cimbrea la Festivalul „Primul rol“, Iaşi, 2003. ș.a.).

A participat la festivaluri și proiecte naționale si internațional de teatru și pedagogie teatrală (Festivalul Internațional de Teatru Clasic Arad, Festivalul Internațional de Teatru la Sibiu, Festivalul Internațional de Film Transilvania, Cluj-Napoca, Practică teatrală în regiunile Centru şi Nord-Vest, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul operaţional sectorial dezvoltarea resurselor umane 2007-2013, Târgu-Mureş, tutore stagiu practică studenți (2010-2012), coordonator ȋn proiectul European Programul Operațional Sectorial penru Dezvoltarea Resurselor Umane, Cluj-Napoca (2007-20013), expert-colaborator în cadrului proiectului POSDRU/87/1.3/S/ 63169, Competenţe în comunicare – performanţă în educaţie, Cluj-Napoca, colaborator și participant în cadrul proiectului European Euroculture en Pays de Gentiane cu spectacolul L Opera de Quat sous, Riomes es Montagnes, Chalinargues, Neussargues, France (2013).

De asemenea, a participat și a susținut diferite ateliere și workshopuri cu scopul implementării diferitelor metode teatrale de comunicare verbală și non-verbală în cadrul training-uluiTake the Lead” în calitate de trainer, de formator autorizat de formare profesională (ATOS, Orade, UMT, Pianu, Alba, THREE PILAR GLOBAL, Sibiu, LB LINDE, Coltesti, Alba, TB CITR, Pecs, Ungaria, TB CONTI SIBIU, Brasov, TB GARMIN, Sovata, Mures, TB CONTI SIBIU, Brasov, TB MAHLE, Brasov, etc.).

Un proiect finanțat de Ministerul Culturii și de Facultatea de Teatru și Film, organizat împreună cu wave hub și Asociația Ataraxia. Website de APEX Digital.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram